mask

Neden yazılım öğrenmeliyim?

Neden yazılım öğrenmeliyim?

Yazılım becerilerinizi keşfetmek ve geliştirmek giderek dijitalleşen dünyada size tahmin ettiğinizden birçok sektörde kariyer ve iş bulma olanağı sağlar. Önümüzdeki çağ için artık yapay zeka çağı diyebiliriz. Gündelik hayatımızın neredeyse her yerine yerleşmiş olan teknolojinin hızla gelişmesiyle artık yazılım ve bilgisayar programcılığı bilmemek, geçmişte okuma yazma bilmeyenler gibi çağın çok gerisine kalmaya başladı.

 

Altın Kariyer Akedemi’de sizlere sadece para ve işgücü olarak yazılım öğretmenin yanında, kişisel gelişiminizi ve yaratıcılığınızı da ön plana çıkartmayı ve dijital dünyaya hızla uyum sağlamanızı hedefliyoruz. Öğreneceğiniz yazılım çeşitlerini farklı alanlarda kullanarak beyninizi sürekli aktif ve dinamik tutarak, ömür boyu sürecek bir disiplin elde edebilirsiniz.

 

Yazılım Öğrenmenin Faydaları Nelerdir?

-Programlama öğrenerek kendinize yepyeni bir iş alanı açabilir veya mevcut işinizi geliştirebilirsiniz. Basit olarak istenilen bir raporu veri tarayarak Excel’de saatlerce üzerine hazırlanmak yerine birkaç satır kod ile saniyeler içinde hazırlayabilirsiniz.

 

-Kendinize yeni hobi alanları oluşturup, bilgisayar programları ile görsel yeteneğinizi birleştirerek yeni oyunlar oluşturabilirsiniz.

 

-İş ve gündelik hayattan kalan vakitlerinizde yazılım üzerine freelance iş alarak kendinize ek gelir oluşturabilirsiniz.

 

Eğer sizde hızlıca başlamak isterseniz başvurabilirsiniz. 

 

Sıfırdan programlama öğrenilebilir mi?

 

Cevabımız kocaman bir evet!  Bilgiye bu kadar hızlı ulaşabildiğimiz bir çağda sıfırdan programlama öğrenebilirsiniz. Bunun için eğitimlerimizden faydalanabilirsiniz. Kendinizi geliştirmek için her zaman çok fırsat olduğunu bilmeniz gerekir, her gün aynı şeyleri yaparak kendinizi geliştiremezsiniz. Böyle bir adım atmak için en iyi zaman hızlıca karar verdiğiniz o andır.

 

Yazılıma nereden başlamalıyım?

 

Öncelikle kendinize bir amaç belirlemelisiniz. Web geliştirme, mobil uygulama geliştirme, oyun geliştirme gibi alanlarda yazılım öğrenmek mümkündür. Belirlediğiniz amaca uygun hangi yazılım dilini öğrenmeniz gerektiğine karar vermelisiniz.

 

Daha sonrasında öğrenmeniz gereken temel kavramlar vardır. Bu kavramlar, programlama dillerine göre değişiklik gösterebilir. Bu temel kaynakları öğrenmek ve ilk adımı atmak için online kaynakları kullanabilirsiniz.

 

İlk adımı attıktan sonra pratik yapmanız önemlidir. Kodlama egzersizleri ve denemeleri yaparak, öğrendiğiniz kavramları pekiştirebilirsiniz. Başlangıçta basit örneklerle başlamanız işinizi daha da kolaylaştıracaktır. Bu süreçte hata yapabilirsiniz, bu yazılım öğrenmeye yeni başlayan bir kişi için oldukça normaldir. Hatalarınızı tespit edip, düzeltmek de öğrenme sürecinin bir parçasıdır.

 

Yazılım öğrenmek için ekipmana ihtiyaç var mı?

 

Son dönemde oldukça popülerleşen kodlama ve yazılım için belli ekipmanlara ihtiyaç vardır. Başlangıç seviyesi için bu ekipmanlar çok zorlayıcı değildir. İşte ihtiyacınız olan ekipmanlar:

 

  1. Bilgisayar: Yazılım öğrenmek için en temel ihtiyaç bir bilgisayarınızın olmasıdır. Bilgisayar, yazılımlarınızı geliştirirken en önemli araç olacaktır. Hangi işletim sistemine sahip olduğunuz önemli değildir. Windows, Mac, Linux gibi birçok işletim sistemini yazılım öğrenmek için kullanabilirsiniz.
  2. Yazılım Editörü: Yazılım öğrenme sürecinde kodlama yapmak için bir yazılım editörüne ihtiyacınız vardır. Bu editörler, süreci daha kolay ve hızlı hale getirir. Popüler yazılım editörleri arasında Visual Studio Code, Sublime Text, Notepad++, Atom ve Brackets gibi seçenekler yer alır.
  3. İnternet Bağlantısı: Yazılım öğrenmek için önemli bir araçtır. İnternet üzerinden birçok kaynağa veya eğitime ulaşabilirsiniz. Ayrıca online kodlama ortamları, programlama öğrenmeyi daha kolay hale getirir.
  4. Donanım: Bazı yazılım alanları için donanıma ihtiyacınız vardır. Bunların başında oyun geliştirme veya veri bilimi gibi alanlar gibi alanlar gelir. Ancak temel yazılım öğrenme sürecinde donanım ihtiyacı genellikle düşüktür.

 

Eğer sizde kariyerinizde yeni bir kapı açmak veya kendinizi geliştirmek isterseniz Altın Kariyer Akademi ile ilk adımınızı atabilirsiniz!

Altın Kariyer Akademi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
KABUL ET
close
Hotline
0 549 768 43 23